زنان نیمه برابر: گفتگو با دکتر هایده مغیثی-کنکاشی در شرایط کنونی ایران
08111400 | زنان نیمه برابر | با جمیله داودی | در بارۀ جمیله داودی
در این برنامه جمیله داودی به سراغ هایده مغیثی یکی از پژوهشگران صاحب نام ایرانی ساکن کانادا رفته است و در کنکاشی متفاوت اوضاع امروز ایران را زیر ذربین برده است
دکتر هایده مغیثی، استاد ممتاز بازنشسته و پژوهشگر ارشد مطالعات زنان و جامعهشناسی در دانشگاه یورك در تورنتو کانادا است، و در این دانشگاه مسئولیتهایی ازجمله معاونت امور بینالمللی رشتههای علوم اجتماعی و انسانی، رییس هیئت اجرایی مرکز مطالعات فمینیستی، و عضویتِ شورای مرکزی مطالعات پناهندگی را بر عهده داشته است. هایده مغیثی در دوران انقلاب ۱۳۵۷ از پایهگذارانِ سازمان «اتحاد ملی زنان»، از بزرگترین تشکلهای زنان در آن دوران، و عضو هیئت تحریریهی نشریات آن، برابری و زنان در مبارزه بود.
کتابهای دکتر مغیثی به زبانهای انگلیسی و فارسی عبارتند از: فمینیسم و پوپولیسم، انتشارات مک میلان، ۱۹۹۴، و انتشارات اکسفورد، ۱۹۹۶؛ فمینیسم و بنیادگرایی: محدودیتهای تحلیل پسامدرن، انتشارات زِد، ۱۹۹۹، (برندهی کتاب برجسته آکادمیک سال ۱۹۹۹ در رشته جامعهشناسی از سوی مجلهی کتابهای اکادمیک چویس)؛ ویراستار مجموعهی سه جلدی، زنان و اسلام: مفاهیم انتقادی در جامعهشناسی، انتشارات راتلج، ۲۰۰۵؛ مهاجرین مسلمان: جنسیت، فرهنگ و هویت، انتشارات راتلج، ۲۰۰۶؛ ویراستار مسلمانان وغرب: مذاکره برسرِ وطن و تعلق (بههمراه هاله قریشی)، انتشارات اشگیت، ۲۰۱۰؛ دیاسپورای طراحیشده: مسلمانان در کانادا و غرب (بههمراه سعید رهنما و مارک گُودمن، ۲۰۰۹). کتابهای فمینیسم و بنیادگرایی، انتشارات فروغ، ۲۰۱۳، و زنان در انقلاب، انتشارات زاگرس، ۲۰۲۰ به فارسی ترجمه شدهاند. مقالات او در کتابهای متعدد و نشریات سوشالیست رجیستر، ریویو آو پولیتیکال ایکونومی، کامپَرَتیو اِستَدیز، عرب کوارترلی، تِرد وُرلد کوارترلی، ساینز، گلُوبال دیالوگ، رِفیوج، کاونتر کَرِنت، لو کارِیر، و بدایت منتشر شده است. همچنین برخی نوشتههای مغیثی به زبانهای آلمانی، عربی، فرانسه، اسپانیایی، کرهای، کردی و ترکی ترجمه شده است.