گفتگو با شهلا شفیق پیرامون محکومیت حمید نوری و جنبش حجاب بی حجاب در ایران
۰۶۰۵۱۴۰۱ | زنان نیمه برابر | با جمیله داودی | در بارۀ جمیله داودی

در این برنامه جمیله داودی به سراغ شهلا شفیق رفته است تا پیرامون محکومیت حمید نوری به عنوان دست آوردی بزرگ برای داد خواهان کشتارهای جمهوری اسلامی و همچنین کمپین حجاب بی حجاب
در ایران با وی گفتگو کند
شهلاشفيق، نويسنده، پژوهشگر و مدافع فعال حقوق انسانی و آزادی زنان، در سال ۱۹۸۲ ناگزير به ترک ايران شده و از آن پس در فرانسه زندگی می کند. او تحصيلاتش را در رشته جامعه شناسی به پايان رسانده و به موازات نويسندگی ، به کار پژوهشی و آموزشی درزمينه روابط بين فرهنگی اشتغال دارد. آثار منتشر شده شهلا شفيق به زبانفارسی و فرانسه، قصه و رمان وجستارهای پژوهشی را در بر می گيرد.
در سال ۲۰۱۰، تز دکترای شهلا شفيق در رشته جامعه شناسی جايزه معتبر لوموند در پژوهش های آکادميک رادريافت کرد. جستاری منتج از اين تز در سال ۲۰۱۱ به زبان فرانسه به چاپ رسيد .برگردان اين جستار به زبان فارسی در سال ۲۰۱۳ ، تحت عنوان ” اسلام سياسی، جنسيت و جنس گونگی، درپرتو تجربه ايران ” توسط نشر خاوران چاپ شد . بزودی نشر فروغ چاپ دوم اين کتاب را منتشر خواهد کرد.
در سال ۲۰۱۷ ، شهلا شفيق، به پاس تلاش های اجتماعی وفرهنگی پيگيرش، به دريافت نشان شواليه لژيون دونور نائل گشت. او در همين سال به عنوان زن برگزيده بنياد پژوهش های زنان ايران برگزيده شد.
در سال ۲۰۱۸ اتحاد خرد ورزان در فرانسه ، برای قدر دانی از مشارکت شهلا شفيق در توسعه فکر انتقادی وخلاق جايزه سالانه اش را به او اختصاص داد.
آخرين اثار منتشر شده شهلا شفيق ازاين قرارند:
در ژانويه ۲۰۱۹، جستاری تحت عنوان ” Lerendez -vous iranien de Simone de Beauvoir ”
( ملاقات ايرانی سيمون دوبووار)
به زبان فارسی: رمان ” از آينه بپرس” ؛ سال ۲۰۱۷.چاپ نشر باران.
و در نوامبر ۲۰۲۰، ” کلمات باقی و باقی کلمات ، با رضا دانشور، آن سوی بيم و اميد “. چاپ نشر بارا
به این گفتگوی شنیدنی گوش کنید